Payrolling gelijkgesteld aan uitzenden

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat payrollbedrijven wettelijk gezien uitzendbureaus zijn. Daarmee vallen payrollbedrijven en detacheerders ook onder de soepele flexregels van uitzendbureaus.[Beeld Nog meer tijdelijke contracten nu payrolling gelijkgesteld is aan uitzenden]De Hoge Raad heeft payrollen gelijkgesteld aan uitzenden. Uitzendbureaus selecteren weliswaar zelf de mensen die bij de opdrachtgever gaan werken – dit in tegenstelling tot payrollbedrijven waar de opdrachtgever de mensen zelf aandraagt - maar in de wet is dit nooit vastgelegd.

Wet werk en zekerheid
Volgens de Wet werk en zekerheid moeten bedrijven werknemers na twee jaar een vast dienstverband geven. Uitzendbureaus en nu dus ook payrollbedrijven kunnen hun personeel vijfenhalf jaar op tijdelijke contracten laten werken.

Nog meer tijdelijke contracten
Het arrest zorgt ervoor dat er nog meer tijdelijke contracten worden aangegaan aldus Johan Zwemmer, docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam in de Volkskrant. Want waarom zou een bedrijf nog iemand in vaste dienst nemen als het zijn personeel ook vijfenhalf jaar op tijdelijke contracten kan laten werken tegen betrekkelijk lage kosten?

Reparatiewet
Minister Asscher heeft aangegeven dat er in een volgend regeerakkoord een reparatiewet komt mocht er sprake zijn van een onwenselijke situatie.

Terug naar nieuws
 
 
Specialisme
 
Volg ons op
Facebook
Twitter
Linkedin
 
 
Contact Informatie
Houtzaagmolen 109
2986 GE Ridderkerk
0180 - 422585
info@carrerarecruitment.nl
 
 
Copyright © 2013 Carrera Recruitment BV. All rights reserved. Made by Smart FMS
SitemapDownloadsAlgemene voorwaardenDisclaimer